4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kinderen geslaagd voor ‘Typeworld ’

· 3818× bekeken

DEN HAM - In de bibliotheek in Den Ham werden dinsdagavond weer 11 kinderen in het zonnetje gezet. Alle kinderen hadden de cursus TypeWorld met uitstekende scores afgesloten. De cijfers logen er niet om, er waren verschillende tienen en negens bij. Ook de ouders waren trots en hun stimulans heeft zeker bijgedragen tot dit resultaat. TypeWorld is een uitdagende cursus computertypen in game-vorm voor basisscholieren in Twenterand. De cursus is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 á 10 jaar. De cursus is ontwikkeld samen met ervaren typedocenten. Onderzoek toont aan dat goed kunnen typen bijdraagt aan betere inhoudelijke prestaties.

Begin september start de cursus opnieuw in drie bibliotheken in Twenterand; in Vriezenveen op maandag om 18.30 uur, in Den Ham en Vroomshoop (nieuw) start de cursus op dinsdag om 18.30 uur. De cursus bestaat uit 15 lessen van één uur. Aan het eind van de cursus kan de leerling meedoen aan een officieel examen: het VSLM diploma. De cursus wordt georganiseerd door ZorgSaam Twenterand i.s.m. de bibliotheek Twenterand De lessen worden begeleid door Rolien Rietberg en Jannie Slot. Beiden zijn gediplomeerd docenten (VSLM keurmerk) Voor meer informatie over de inhoud van de cursus kunnen ouders/ verzorgers terecht bij: Rolien Rietberg (docente) Tel. 06-20630156, email rolien.rietberg@upcmail.nl

Voor informatie en opgave kan men bellen of mailen: Bibliotheek Vriezenveen t.a.v. Marieke Stegeman, Tel. 0546-562385, e-mail bib.vriezenveen@bibov.nl.
Bibliotheek Den Ham, Sipy Bos, Tel. 0546-671949, e-mail bib.denham@bibov.nl
ZorgSaam Twenterand, Alie Menzo, Tel. 0546- 481456, e-mail, amenzo@zorgsaamtwenterand.nl www.bibliotheektwenterand.nl www.zorgsaamtwenterand.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›