4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eerste editie Nieuwjaarsvliegeren Twenterand smaakt naar meer.

· 937× bekeken

WESTERHAAR - Zaterdag 1 februari werd de eerste editie van het Nieuwjaarsvliegeren gehouden bij de Johanneshoeve aan de Dalweg in Westerhaar. Het werd georganiseerd door Stichting Vliegerfeest Twenterand. Het weer liet het ‘s morgens even afweten, maar na één uur werd het droog en stond er genoeg wind om er een grandioze vliegermiddag van te maken. Er waren zo’n 100 deelnemers uit binnen en buitenland en ook de bezoekers wisten het vliegerveld te vinden. Vele vliegers waren er te zien. Verschillende kleuren en vormen werden er in de lucht gezet. Ook werden er demonstraties gegeven met een revolution vlieger. Dit zijn bestuurbare vliegers, die je kunt laten vliegen in de richting, die de bestuurder wil. Hiermee wordt er ook in groepen gevlogen, waarbij de vliegers synchroon vliegen.

Er werd een begin gemaakt met de Raboroute naar het vliegerfeest in juli. Kinderen konden een vlaggetje kleuren, waarvan door de organisatoren van het vliegerfeest Twenterand een vlaggenlijn maken, om te gebruiken tijdens het vliegerfeest. Er werd flink gekleurd door de kinderen. Alle basisscholen en peuterzalen in Twenterand hebben een uitnodiging ontvangen om mee te werken aan dit initiatief. De organisatie hoopt op een lange vlaggenlijn.
’s Avonds was het terrein aangekleed met lampjes, sneeuwpoppen en vuurkorven. Er werd door de deelnemers gevlogen met verlichte vliegers, het nachtvliegeren. Vliegers zijn voorzien van lampjes of er is op de vlieger reflectieband genaaid, dat reflecteert als je er met een zaklamp op schijnt. Ook hier kwam weer veel bezoek op af.
Voor het innerlijke van de deelnemers en bezoekers was ook goed gezorgd. Gluhwein, chocolademelk, koffie enz. Rond de middag was er snert, tomatensoep en broodjes worst te verkrijgen om de honger te stillen.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en maakt alweer plannen om van Nieuwjaarsvliegeren Twenterand een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Wie het feest heeft gemist, krijgt 5 en 6 juli een herkansing. Dan wordt het vijfde Vliegerfeest Twenterand gehouden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›