4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Joeri van der Zon gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2014

· 1674× bekeken

TWENTERAND - Op de landelijke gedichtendag, 30 januari 2014 werd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar de finale gehouden van de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand. Deze wedstrijd werd voor de tiende keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.
Het werd een spannende strijd tussen de 21 genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er 11 basisscholen mee met 21 groepen, een record aantal deelnemers. De bibliotheek selecteerde uit ruim 450 gedichten de genomineerden. Alle leerlingen schreven gedichten over het thema Sport.

Na een spannende finale maakte de jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur), Kristina Odenhamn (cultuurcoach van de gemeente Twenterand) en Marieke Stegeman (bibliotheek Twenterand), bekend wie zich een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand 2014” mag noemen. De prijs werd uitgereikt door de kinderdichter van 2013, Tom Olthof van de Willibrordusschool in Vroomshoop. De eerste prijs ging opnieuw naar de Willibrordusschool, nu naar Joeri van der Zon, leerling van groep 6.

Hij won met het gedicht:

Op het stuntparcours
is hij,
degene die ik aardig vind,
hij maakt me blij.
We zijn vrienden,
zou ik zeggen, als hij,
niet viel.
Ik zou hem opvangen,
als hij viel,
viel hij hard,
dan zou ik hem verzorgen,
tot ik sterf,
verzorg ik hem.
Ik laat je niet meer los,
mijn vriend.

De winnaar ontving een beker en alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille vanwege het 10-jarige jubileum van de gedichtenwedstrijd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›