4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Huldiging jubilerende majorettes van De Harmonie Vroomshoop

· 2882× bekeken

VROOMSHOOP - Vrijdag 24 januari zijn er zeven majorette meiden gehuldigd van De Harmonie Vroomshoop. Wat in eerste instantie begon als een gewone gezellige feestavond voor alle majorette meisjes, werd het voor een aantal al gauw duidelijk dat het meer dan een gewone feestavond was. Volkomen verrast waren ze dan ook toen na een uurtje hun ouders, broers, zussen, vriendjes en verdere familie binnen kwamen. Al gauw hadden ze door dat het om hun eigen huldiging ging, wat een goed bewaard geheim was gebleven.

Dat dit niet het enige bewaarde geheim was kwamen ze later op de avond achter. Voorzitter van het bestuur, Henk Laarman, deed het openingswoord. Hij heette iedereen hartelijk welkom op deze bijzondere feestavond. Roelie Jansen nam daarna het officiële gedeelte voor haar rekening. Ze deed dit aan de hand van een Powerpoint met foto's uit de oude doos en een persoonlijke toespraak over hun majorette loopbaan. Grieta van der Velde en Marjolein Schutte werden gehuldigd voor hun 15-jarig lidmaatschap, ze kregen hiervoor een gouden kettinkje en een oorkonde. Carin en Renate Bekmann, Nicol Harmsen, Manon Timmerman en Iris Jansen werden gehuldigd voor hun 10-jarig lidmaatschap, zij kregen hiervoor een zilveren kettinkje en ook een oorkonde. Nog nauwelijks van deze verrassing bekomen, kwam de nog grotere verrassing. Er werd aangekondigd dat er een speciaal optreden was gefilmd enkel en alleen voor hen. Een heel bijzonder optreden, dat mede mogelijk was gemaakt door hulp van hun moeders. Het ongeloof en de verbijstering waren dan ook van hun gezichten af te lezen, toen ze groot op het scherm hun eigen vaders, broers en vriendjes zagen verschijnen die een optreden verzorgden onder de naam "De Pajorettes". Al gauw biggelden de tranen over hun wangen van het lachen, met daar zat zeker ook een traan van emotie tussen. Dat "De Pajorettes" veel in hun mars hadden bleek al gauw toen ze naast een gewone opmars, ook nog een show met baton en een show met poms lieten zien. Dit alles was hen in een uur tijd aangeleerd, door instructrice Melanie en Iris. Als klap op de vuurpijl was toch wel de persoonlijke groet die ze brachten aan ieder persoonlijk, door een kus hand, knipoog, of lieve lach. Het hele optreden zorgde voor grote hilariteit onder de aanwezigen, maar zeker ook onder de mannen zelf. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een serenade van de Malletband, die hiervoor speciaal opgetrommeld was. Het gezellige feest duurde nog de hele avond in de "Vjenneboer" te Vriezenveen, waar onder genot van een hapje en drankje nog uitvoerig de hele happening werd besproken. Uniek aan deze huldiging was het feit dat er zeven meiden stonden die gehuldigd werden. Dit is nog niet eerder voor gekomen in de geschiedenis van de majorettes. Dat er nog heel vaak over deze huldiging zal worden gesproken is een ding dat zeker is.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›