4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Verkeersveiligheid Brede school Westerhaar in geding

· 1073× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Nog maar kort geleden is de Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk feestelijk in gebruik genomen. Nu de school effectief nog maar enkele weken in gebruik is regent het al klachten, geuit door ouders bij onze fractie (GBT) die met name ongerust zijn over de verkeersveiligheid en de situatie rondom de Brede School voor de kinderen.

Vooral de insteekhavens voor de ingang van het schoolplein leiden tot zeer gevaarlijke situaties. Er heeft reeds een ongeval plaatsgevonden, gelukkig zonder ernstige gevolgen. Het lijkt een kwestie van tijd voor er wederom een ongeluk plaatsvindt. Echter dat moment willen wij niet afwachten. De schoolleiding adviseert bijvoorbeeld nu al aan kinderen om het stukje Oranjestraat vanaf de Leidijk naar het schoolplein te gaan lopen in plaats van te fietsen!? Dat kan niet de bedoeling zijn.

GemeenteBelangen Twenterand [GBT] vindt dat kinderen veilig naar school moeten kunnen fietsen en ook rondom scholen moet het veilig zijn. De verkeerscirculatie moet logisch zijn en geen gevaar opleveren, ook niet voor medeweggebruikers. We missen tevens een zogenaamde kiss & ride plek. Naar aanleiding van bovenstaande heeft de GBT vragen gesteld aan het college.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›