4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Boek ‘Vroomshoopse vertellingen’ genomineerd voor Overijssels Boek van het Jaar 2013

· 1292× bekeken

VROOMSHOOP - Het boek ‘Vroomshoopse vertellingen, historie en romantiek van een veelkleurig kanaaldorp’ van de op 8 januari van dit jaar op 87-jarige leeftijd overleden Bonne Rauhé is genomineerd voor de prestigieuze prijs Overijssels Boek van het Jaar 2013. In dit medio november 2013 verschenen boek zijn de mooiste en de meest indringende verhalen van Rauhé samengevat. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels historisch. Het zijn doorleefde en romantische verhalen, die de 155-jarige geschiedenis van het wel en wee van Vroomshoop en de Vroomshopers uit de twintigste eeuw beschrijven. De geboren volksverteller Bonne Rauhé heeft dat met toewijding en liefde voor zijn woonplaats gedaan. Het boek weerspiegelt ook het vertrouwen in het heden en het geloof in de toekomst van het Twentse kanaaldorp.

Het boek bevat ook 12 prachtige pentekeningen, die qua sfeer aansluiten bij de verhalen. Deze zijn getekend door John Mulder, die ook de vormgeving van het boek voor zijn rekening heeft genomen. John Mulder is lid van het bestuur van de Stichting Levend Vroomshoop en heeft een reclamebureau ‘Visual DS’ aan de Puntkolk 8 te Vroomshoop.

Deze prijs is een initiatief van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle, Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek te Deventer en de Rijnbrink Groep (de organisatie van Overijsselse bibliotheken) te Nijverdal. Doel van de verkiezing van het Overijssels Boek van het Jaar is het promoten van Overijsselse boeken en het genereren van aandacht en betrokkenheid voor het eigene en bijzondere van de cultuur en historie van Overijssel.

In deze zesde editie van de verkiezing Overijssels Boek van het Jaar zijn er twee prijzen: voor de categorieën fictie en non-fictie. Het boek van Bonne Rauhé dingt mee in de categorie non-fictie, samen met tien andere boeken op het gebied van cultuur en geschiedenis. De jury bestaat uit Janneke van der Veer (hoofdredacteur Boekenpost), Marion Groenewoud (kunsthistorica, journalist), Harry Morshuis (oud-docent Nederlands), Ben Siemerink (journalist) en Frank Inklaar (docent cultuurwetenschappen Open Universiteit). Het beste boek van Overijssel 2013 wordt bekend gemaakt op 13 maart 2014 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle, kijk voor meer informatie op www.overijsselsboekvanhetjaar.nl

Het boek van Bonne Rauhé is een uitgave van de Stichting Levend Vroomshoop en de laatste exemplaren zijn voor € 15,- te koop bij de Bruna in Vroomshoop of bij de stichting: info@levendvroomshoop.nl, tel. 0546-642191

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›