4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagd Nieuwjaarsconcert Chr. Mannenkoor Vroomshoop in Den Ham

· 3509× bekeken

DEN HAM - Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop gaf afgelopen zaterdag, zo'n 90 man sterk, zijn Nieuwjaarsconcert in de met vele bezoekers gevulde hervormde kerk te Den Ham.
Dirigent Gezinus Veldman slaagde erin opnieuw in een verrassend programma samen te stellen. Het concert begon zoals altijd met de opkomst van de mannen, die de aanwezigen al zingend een voorspoedig nieuwjaar wensten.

Na een rustig begin met klassiek repertoire, zoals ‘I need Thee every hour’ en de cantate ‘Jesus bleibet meine Freude’ van J.S. Bach kwamen nummers voorbij als ‘One hand, one heart’ uit de West Side Story en ‘Speeltuin’ van War Child. De eigen solist van het koor, Albert Wessels, liet daar al horen dat hij goed bij stem was. De ondersteuning door acht violisten onder leiding van Ronald Bannink gaf extra cachet aan de liederen. Ook in de instrumentale intermezzo’s lieten ze samen met Gezinus Veldman fraaie klanken door de kerk klinken.

Na een Russisch getint blokje met o.a. ‘Die zwölf Räuber’, bracht het koor majestueuze stukken als ‘Conquest of Paradise’ van Vangelis en ‘Anthem’ from Chess.

Hoogtepunt van de avond was een primeur: ‘Heartland’ van Keith Harkin bleek een waar spektakelstuk. Dit stormachtige Ierse lied in een bewerking van Gezinus Veldman en met ondersteuning van slagwerker Joost Visser zal nog lang nadreunen in de hoofden van de bezoekers. Dat afsluitend nog het imponerende ‘Music was mij first love’ van John Miles klonk, maakte deze muziekavond compleet.

(foto's: Pieter Vaartjes)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›