4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eerste inloop in Vroomshoop grote verrassing

· 2220× bekeken

VROOMSHOOP - Op dinsdagmorgen 14 januari kwamen iets voor half tien al de eerste mensen binnen bij gebouw “Irene” aan de Julianastraat 27 in Vroomshoop. Rond 9.45 uur werd er geschoven met tafels en stoelen om iedereen een plezierige plek te bieden om een kop koffie te drinken en een praatje te maken. Een schoolfoto uit 1941 werd van de wand gehaald en nodigde al uit voor enkelen om samen herkenning te zoeken. Ja, de eerste inloop ochtend werd overdonderd wegens succes.

Een hele diversiteit aan mensen kwam binnen: zo kwamen mensen individueel maar sommigen kwamen ook samen. Zowel mannen als vrouwen kwamen op deze inloopochtend af.
Het krantenartikel (met voor sommigen goede bekenden op de foto) heeft voor een goede PR gezorgd. En de vrijwilligers hebben er ook zin in. Ze waren alle acht even langsgekomen uit nieuwsgierigheid. Zouden er wel mensen komen deze eerste keer? Nou let wel: er zijn 32 kopjes koffie geschonken deze eerste inloopochtend. Iedereen werd persoonlijk welkom geheten en in de ontvangsthal toegesproken door een vrijwilligster. “Dat maakt het zo makkelijk en voelt zo welkom: een goede gastvrije ontvangst”, gaf een van de gasten aan.

Welkom is iedereen die er even uit wil, contact zoekt of verlegen zit om een praatje. Dat bleek ook toen een van de vrijwilligsters even in het kort het woord nam en vertelde over hoe, wat en waarom. Het heeft geen ‘kerkelijk’ tintje, men is vrij te komen zonder opgave en mag (nagenoeg) doen en laten wat hij/zij wil. Het gaat erom geheel vrijblijvend de saamhorigheid te bevorderen. Een ontmoetingsplek vóór en dóór mensen zoals jij en ik!

Erg spontaan werden deze eerste keer al de contacten gelegd. Mensen die geboren zijn in Vroomshoop, maar ook mensen die vanuit het westen hier nu al tien jaar wonen en weinig mensen kennen en geen dialect spreken. Dat is allemaal geen belemmering of struikelblok op deze inloopochtend.
Ook de vrijwilligers hebben met hun inzet hier een steentje aan bijgedragen. Zij ontdekken dat de vrijblijvendheid van deze inloop erg hoog scoort voor de gasten. Er is begeleiding en aandacht voor iedere gast, zodat hij/zij zich thuis voelt. De vrijwilligers rouleren wekelijks en bieden u de mogelijkheid om wekelijks even aan te komen bij “de inloop” in Vroomshoop. De vrijwilligers zijn gastvrij, betrokken en actief.

De inloop wordt iedere dinsdag gehouden in gebouw “Irene” van 9.30 tot 11.30 uur. U hoeft zich niet op te geven, of aan te melden. Gewoon even aankomen als u er behoefte aan hebt. De toegang is gratis en op 21 januari 2014 is het kopje koffie ook gratis. Daarna vragen we slechts een kleine vergoeding voor de koffie. Loop gewoon eens binnen. De sfeer is huiselijk en gezellig. U hoeft niets, maar er mag en kan van alles en er zijn altijd mensen aanwezig die U ontvangen en een praatje maken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›