4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Twenterand lobbyt mee voor breedband buitengebied

· 2007× bekeken

TWENTERAND – Er moet zo snel mogelijk een begin worden gemaakt, op zijn laatst in het voorjaar van 2014, met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeenten die aandeelhouder van Cogas zijn, waaronder Twenterand. De gemeenten willen druk uitoefenen op gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel om rap met subsidie te komen die eerder in het vooruitzicht werd gesteld.

Glasvezel in de bebouwde kommen van de gemeenten is geen probleem en daar is (onder meer door Cogas) reeds mee begonnen. Na de gemeente Oldenzaal volgde Almelo. De overige gemeenten staan op de rol, waaronder Twenterand. In deze gemeente is wel glasvezel aangelegd op bedrijvenparken om die digitaal te ontsluiten.

Er bestaat evenwel zorg over de uitgestrekte buitengebieden. Daar is de aanleg van glasvezelkabels namelijk onrendabel. Er lopen wel proeven, met provinciale subsidie, onder meer in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn.

Het bedrijf Cogas en de aandeelhoudende gemeenten willen nu dat de Provinciale Staten van Overijssel snel een positief besluit nemen over tientallen miljoenen voor het project Breedband. Dat twittert onder meer wethouder Eshuis van de gemeente Hof van Twente. Breedband dankzij glasvezel is van belang om bewoners van het platteland óók snel internet, telefonie, televisie en toekomstige diensten aan te kunnen bieden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›