4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kerstreis Ontmoetingskerk Vriezenveen

· 2061× bekeken

VRIEZENVEEN - Vrijdagavond is door de gereformeerde Ontmoetingskerk de Kerstreis georganiseerd. Iedere vier jaar gaat een grote groep vrijwilligers aan het werk om deze Kerstreis te organiseren. Maanden ervoor zijn een aantal dames bezig de kleren, die al aanwezig zijn van eerdere reizen, te vermaken, repareren en opnieuw te maken als deze behoorlijk gehavend zijn. Vele vrijwilligers zijn de gehele dag in touw alles op te bouwen rond het gemeentehuis, allemaal materiaal dat de laatste weken bij elkaar gezocht is, van hout, spijkers tot verlengsnoeren, geluidsinstallaties en jampotjes om met waxinelichtjes het pad aan te geven.

Vele vrijwilligers zijn in de weer geweest om alles op te bouwen rond het gemeentehuis, eten te verzorgen voor de helpers, de tientallen figuranten en acteurs te helpen aan te kleden en om de mensen in groepen van 50 personen langs de toneelvoorstellingen te leiden. Van 18.00 uur tot 20.00 uur vertrok elk kwartier vanaf de kerk een groep met een verteller en zo hadden er om 20.00 uur al 450 mensen de reis gemaakt. Daarna liepen nog vele mensen binnen en er moesten nog enkele reizen gepland worden. Ter afsluiting was er erwtensoep, gluhwein, koffie, thee en chocomelk.
Heel veel werk, maar de moeite waard en zeker voor herhaling vatbaar.
(foto's: Arend Gerritsen)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›