4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD krijgt alleen CDA en FB op bagagedrager

· 1540× bekeken

TWENTERAND – Een motie van de VVD over eventuele repercussies voor organisaties en instellingen met wie de gemeente een relatie heeft kreeg dinsdag alleen steun van het CDA en Fractie Boerkamp. De motie werd door anderen overbodig genoemd, zou bovendien wantrouwen aanwakkeren en werd door wethouder Visser meer dan ontraden, namelijk ernstig ontraden.

Ondanks oproepen van de wethouder en andere fracties hield het raadslid Walraven van de VVD vast aan zijn stellingname. Hij vindt dat in een notitie over subsidierelaties met instellingen en organisaties er een stok achter de deur moet staan. Ook woordvoerder Tinselboer van het CDA zei voorstander te zijn van ”duidelijkheid”. De Fractie Boerkamp sloot zich daar stilzwijgend bij aan.

De fracties van GBT, ChristenUnie, PvdA, SGP en GroenLinks lieten weten niets voor de motie te voelen. Waarbij fractieleider Paters van GBT opmerkte deze “ruk naar rechts” van het CDA te betreuren. Wethouder Visser beklemtoonde in zijn antwoord dat de gemeente van elke organisatie en elke instelling die niet goed werkt of geen goed werk levert altijd afscheid kan nemen. Een expliciete benadrukking daarvan zou de vertrouwensrelaties volkomen onnodig schaden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›