4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Foto-expositie ‘Helmer Koetje in beeld’ geopend

· 3423× bekeken

VROOMSHOOP - In de vestiging Vroomshoop van de bibliotheek Twenterand is op maandagavond 2 december de foto-expositie ‘Helmer Koetje in beeld’ geopend. De expositie bevat een 25-tal fraaie foto’s, die wijlen Helmer Koetje als actief lid van de fotoclub Ommen in Twenterand maakte. Foto’s van de natuur en ook van culturele activiteiten in met name zijn voormalige woonplaats Vroomshoop zijn te bewonderen.

Medeorganisator Anne Visserman van de fotoclub Ommen gaf aan dat Helmer Koetje echt oog had voor details en schoonheid en dat uitdroeg met zijn fotowerk. Namens het mede organiserende Levend Vroomshoop vertelde Hans Nieboer dat Helmer Koetje in 2009 een van de inspirators van deze stichting voor historie, cultuur en educatie is geweest. Burgemeester Cornelis Visser bracht in herinnering hoe burgemeester Helmer Koetje ook op het gemeentehuis in Vriezenveen zijn voorliefde voor fotograferen tot uiting bracht.
Petra van der Kwast bracht de dank over voor het organiseren van deze expositie “over haar grote liefde Helmer”. Ze benadrukte de veelzijdigheid van haar man, die erg goed om zich heen keek en ook in Twenterand graag gezien was. Door de vlag van de gemeente Twenterand om een geïllustreerd toegangsbord voor de expositieruimte weg te halen werd de opening van de foto-expositie ‘Helmer Koetje in beeld’ door Petra van der Kwast verricht.

Op de expositie is ook aandacht voor de recente onthulling van de Burgemeester Koetjestraat in Vroomshoop. Ook zijn diverse foto’s te zien, die andere fotografen van de oud-burgemeester van de gemeente Twenterand hebben gemaakt. Persoonlijke spullen van Helmer Koetje ontbreken niet, evenals een selectie van krantenartikelen over deze markante oud-bewoner van Vroomshoop.
De foto-exposite loopt tijdens de openingsuren van de bibliotheek tot 18 januari 2014, waarna de expositie verhuist naar Den Ham, waar de Oudheidkundige Vereniging deze expositie tentoonstelt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›