4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Zorgen over effect ontslagen bij Landschap Overijssel

· 1757× bekeken

TWENTERAND – In de Provinciale Staten van Overijssel bestaat vrees voor een afnemende kwaliteit van het landschapsbeheer. Het werk in de natuur dreigt onder druk te komen als gevolg van ontslagen bij Landschap Overijssel. Het statenlid Beukers van de PvdA, afkomstig uit Twenterand, spreekt haar zorg uit over de gevolgen.

Beukers citeerde deze week, zo meldt de site van het weekblad de Roskam, een brandbrief, waarin de directie van Landschap Overijssel constateert dat een derde van het huidige personeel ontslagen moet worden. De oorzaak daarvan zou zijn dat de zogeheten groene en blauwe diensten vertraging hebben opgelopen.

In een reactie stelde gedeputeerde Maij van het CDA dat Landschap Overijssel niet in de problemen is gekomen door het beleid van de provincie Overijssel. “Het is jammer dat mensen dit suggereren. De oorzaak is dat de rijksoverheid bezuinigt op het natuurbeheer.”

Haar collega Boerman van de ChristenUnie beschouwt 2014 als een overbruggingsjaar. In een gesprek met directeur Hengeveld van Landschap Overijssel heeft hij namens de provincie Overijssel anderhalve ton voor flankerend beleid beschikbaar gesteld. De statenleden maken zich niet alleen zorgen over het ontslag van personeelsleden. Ze vinden dat er ook aandacht moet zijn voor de 3.500 vrijwilligers die voor Landschap Overijssel actief zijn op het front van het landschapsbeheer in natuurrijke gebieden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›