4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Marktplaats roept Westerhaar-Vriezenveensewijk uit tot handelshoofdstad 2013 van Overijssel

· 1438× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Het dorp is uitgeroepen tot de handelshoofdstad 2013 van Overijssel. Dat blijkt uit een analyse van Marktplaats naar de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. In Westerhaar-Vriezenveensewijk werd de meeste handel gedreven van de hele provincie: maar liefst 26 procent van de inwoners kocht of verkocht de afgelopen negen maanden iets via Marktplaats. In het Overijsselse dorp worden opvallend vaak spullen voor huis en inrichting en kinderen en baby’s aangeboden. Nog steeds wordt het meeste via de computer of laptop verhandeld, maar Marktplaats ziet de activiteiten via de tablet en smartphone toenemen. In het afgelopen jaar verdubbelde het mobiel gebruik van Marktplaats van 21 naar 42 procent.

Het is voor de zevende achtereenvolgende keer dat Marktplaats per provincie de handelshoofdstad bepaalt. Hierbij wordt gekeken naar het aantal geplaatste advertenties en het aantal advertentieplaatsers in verhouding tot het aantal inwoners. In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er ruim 105 miljoen advertenties geplaatst op Marktplaats, een recordaantal. In dezelfde periode werden ruim 25 duizend advertenties uit Westerhaar-Vriezenveensewijk op Marktplaats geplaatst. Landelijk gezien werd er het meeste gehandeld in Twijzelerheide (Friesland), dat zich hiermee handelshoofdstad van Nederland mag noemen.

“De handelshoofdsteden laten zien dat je niet in de geijkte grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Bosch hoeft te zitten om succesvol te kopen en verkopen. Juist de kleinere dorpen als Westerhaar-Vriezenveensewijk, Roosteren en Twijzelerheide scoren goed,” zegt Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. “Internet doet grenzen vervagen. Voor iedereen met een internetaansluiting ligt de rest van Nederland binnen handbereik.” De onderstaande drie producten en diensten worden in de volgende categorieën op het moment opvallend veel aangeboden door inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk:

1. Huis en Inrichting
2. Kinderen en Baby's
3. Fietsen en Brommers

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›