4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Reactie GroenLinks op het weggooien van het groene lintje door VROM?

· 1396× bekeken

TWENTERAND - Afgelopen week ontving GroenLinks een bericht van de stichting VROM? waarin zij aangeeft afstand te doen van het groene lintje, dat ze in 2011 van GroenLinks heeft ontvangen. Stichting VROM? werd destijds door GroenLinks in het zonnetje gezet omdat de belangengroep uitstekend werk heeft verricht in de strijd tegen de komst van megastallen in Twenterand.

GroenLinks staat voor veehouderij met respect voor mens, dier en milieu en wil daarom een verbod op megastallen. Deze vorm van intensieve veehouderij zit immers vol gevaren. Varkens, koeien en kippen hebben extreem kleine leefruimte, zitten vol stress, zijn ziek en worden daarom volgespoten met antibiotica. Het vlees hiervan komt vervolgens in de winkelschappen en eindelijk dus op onze borden terecht. Daarbij zijn megastallen een tikkende tijdbom met betrekking tot gevaarlijke dierziekten zoals Q-koorts en vogelgriep. De stallen zijn een enorme aanslag op het milieu en zorgen voor veel overlast in de omgeving.
Intensieve veehouderij moet daarom hervormd worden naar duurzaam, milieubewust en diervriendelijk. GroenLinks kiest hiermee voor lokale boeren die oog hebben voor hun dieren en omgeving en die een eerlijke prijs ontvangen voor hun vlees en producten.
Omdat GroenLinks tegen megastallen is, streeft zij dus precies dezelfde doelen na als de Stichting VROM? De actie van VROM? om afstand te doen van de erepenning, op basis van een onjuist geïnterpreteerde beslissing van de kandidaat lijsttrekker en zelfs genomen binnen een andere fractie dan die van GroenLinks, slaat voor ons kort gezegd als "een tang op een varken".
GroenLinks is voorstander van recycling. Daarom hadden we liever gezien dat VROM? het lintje bij ons had ingeleverd, in plaats van het zomaar aan het grofvuil mee te geven. Dan hadden we immers ook gelijk een goed gesprek over dit onderwerp kunnen voeren en was deze publieke discussie ons misschien bespaard gebleven.
We hebben een hele tijd goed samengewerkt en om onze doelen te behalen zijn de juiste partners ook zeker nodig. Mocht VROM? spijt krijgen van haar actie en alsnog in gesprek willen, dan zijn ze van harte welkom om weer eens een kopje koffie te komen drinken bij GroenLinks Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›