4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Toch mogelijkheden sportuitgaven in 2014

· 2043× bekeken

TWENTERAND – Er zijn in beginsel mogelijkheden volgend jaar te investeren in voorzieningen voor sportclubs. Een grote meerderheid van de gemeenteraad steunde dinsdag een amendement van de raadsfractie van GBT om de uitgaven voor sport tot 2015 niet langer te bevriezen. Het college van B&W moet uiterlijk in januari een lijst van knelpunten en wensen presenteren.

Een motie van GBT om alvast een begin te maken met fondsvorming voor sportuitgaven in 2014 zou, zo bleek in de vergadering over de begroting 2014, geen steun krijgen. Op voorspraak van de ChristenUnie besloot GBT daarom deze motie aan te houden.

Het achterliggende idee van de motie is om boter bij de vis te doen. Het zou geen zin hebben knelpunten en wensen aan te geven zonder er geld bij te leggen. Het idee van GBT om het voordelig resultaat van 2013 en vervolgens twintig procent van het overschot van 2014 en daarna daarvoor te bestemmen werd als te dun van de hand gewezen. Daar leg je, aldus CDA-fractieleider Kuilder nog geen half kunstgrasveld van aan.

Uit het verloop van de discussie over uitgaven voor sport in 2014 (er liggen urgentie wensen van onder meer de voetbalclubs Den Ham en Vroomshoopse Boys ) kwam overigens duidelijk naar voren dat ook de verenigingen zelf moeten investeren, al zou het maar zijn door zelfwerkzaamheid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›