4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VASTSTELLING KANDIDATENLIJST PVDA-TWENTERAND

· 2237× bekeken

TWENTERAND - Sven Booij unaniem gekozen als lijsttrekker PvdA-Twenterand
Op maandag 4 november heeft de ledenvergadering van de PvdA-Twenterand de kandidatenlijst vastgesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. De ledenvergadering schaarde zich unaniem achter de kandidatuur van Sven Booij als lijsttrekker voor de PvdA. Een onafhankelijke commissie onder leiding van oud-gedeputeerde Jan Kristen had dit geadviseerd aan de leden.

De ledenvergadering zorgde er wel voor dat huidig raadslid Hans Zebel op plaats 2 van de kandidatenlijst terecht kwam, waar de commissie plaats 4 had geadviseerd. Door de verschuiving kwamen op de 3de plaats Margreeth Spang terecht en op de 4de plaats Stephan Reusken. De rest van de lijst werd unaniem overgenomen. Op de vergadering werd nog wel aan de kandidatenlijst Meindert van Genne uit Den Ham toegevoegd.
De lijst voor de komende verkiezingen van de PvdA Twenterand ziet er dus als volgt uit:
1. Sven Booij (Vriezenveen)
2. Hans Zebel (Geerdijk)
3. Margreeth Spang (Vroomshoop)
4. Stephan Reusken (Westerhaar)
5. George Langendonk (Westerhaar)
6. Bjorn Hanssen (Vroomshoop)
7. Harry Rond (Vriezenveen)
8. Sandra Berenst (Westerhaar)
9. Ramon Talen (Vroomshoop)
10. Merlijn Zebel (Geerdijk)
11. Jehannes Brouwer (Vroomshoop)
12. Meindert van Genne (Den Ham)
13. Anneke Beukers (Westerhaar)
Al eerder had Hidde Visser, huidige wethouder voor de PvdA-Twenterand, aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor de kandidatenlijst. Hij heeft vele jaren voor de PvdA-Twenterand verschillende functies vervuld en had aangegeven na deze periode te willen stoppen.
Lijsttrekker Sven Booij sprak uit dat hij de ambitie heeft om als PvdA met vier raadszetels in de nieuwe raad vertegenwoordigd te zijn. Dat zou 1 zetel meer zijn dan de uitslag van de vorige raadsverkiezingen. “We moeten hiervoor steun vinden bij de inwoners voor de belangrijke onderwerpen, zoals zorg voor jong en oud, werk, laaggeletterdheid, ondersteuning van minima”, aldus de kersverse lijsttrekker. “Onderwerpen die passen bij de PvdA, die belangrijk zijn voor de inwoners en dus in het beleid van de gemeente de volle aandacht verdienen. Ook de thema’s die nu al door de fractie breed worden uitgedragen, bijvoorbeeld bij de komende begrotingsbehandeling”.
(de algemene beschouwingen van de fractie zijn als bijlage bijgevoegd en tevens te vinden op de site www.twenterand.pvda.nl)
(op de foto: de eerste zes kandidaten van de PvdA-Twenterand: v.l.n.r.: Bjorn Hanssen, George Langendonk, Stephan Reusken, Sven Booij, Hans Zebel en Margreeth Spang)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›