4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Eerste fase revitalisering bedrijventerreinen feestelijk afgesloten

· 1042× bekeken

TWENTERAND - Maandag 4 november was de feestelijke afsluiting van de eerste fase van de revitalisering van de bedrijventerreinen Weitzelpoort in Vriezenveen en De Sluis in Vroomshoop. “Deze revitalisering is bedoeld om terreinen te realiseren die niet alleen functioneel en duurzaam zijn, maar die ook een jonge en frisse uitstraling hebben,” aldus wethouder Oordt.
Tijdens de afsluiting hebben wethouder Oordt van Twenterand en gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel een boom geplant en een bord onthuld op het bedrijventerrein Weitzelpoort in Vriezenveen. “De aanpak van de gemeente Twenterand en de samenwerking met ondernemers is een voorbeeld voor andere gemeenten," gaf deputeerde Rietkerk aan tijdens zijn toespraak.

Presentatie
Vervolgens werd tijdens een busrit langs de twee bedrijventerreinen een presentatie gegeven over de revitalisering en werd zichtbaar wat er zoal gebeurd is. Te denken valt aan de herinrichting van de wegen, het aanleggen van glasvezel, het verduurzamen van de verlichting en het zorgen voor eenheid van groen in het gebied. Daarnaast heeft een aantal ondernemers zelf ook veranderingen aangebracht.
Intensieve samenwerking
De laatste twee jaren waren verschillende private en publieke partijen actief bezig met de revitalisering van deze terreinen. De provincie Overijssel was een belangrijke partij in deze revitalisering. Daarnaast waren naast de gemeente Twenterand twee begeleidingsgroepen betrokken bij de totstandkoming van dit project. In deze begeleidingsgroepen zaten diverse ondernemers afkomstig van beide terreinen. Alle partijen werkten intensief samen om de bedrijventerreinen niet alleen qua uiterlijk te optimaliseren, maar vooral ook om duurzame terreinen te realiseren.
Beheersplan
Er is een beheersplan opgesteld voor het behoud van de kwaliteit van de bedrijventerreinen. Vanaf 2014 organiseren gemeente en begeleidingsgroep jaarlijks een schouw. Gezamenlijk wordt de kwaliteit van de bedrijventerreinen bekeken en eventueel afspraken over het onderhoud gemaakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›