4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Betaalbaar wonen in Vroomshoop-Oost

· 2707× bekeken

VROOMSHOOP - In Vroomshoop-Oost loopt een bijzonder initiatief, namelijk een CPO-project. Die afkorting staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij een groep mensen gezamenlijk een nieuwbouwplan realiseert en dus collectief optrekt om de kosten laag te houden. Dat wordt o.a. bereikt met overheidssubsidie, de hulp van de gemeente die een korting op de grondprijs geeft, en door weinig overheadkosten. Dankzij die formule is het mogelijk een nieuwe tussenwoning te verwerven vanaf € 123.000 ‘vrij op naam’ en een eindwoning vanaf € 148.000 v.o.n. Het zijn volwaardige gezinswoningen met een inhoud van 381 m3. De woningen zijn 5,7 mtr breed met de keuken aan de voorzijde en de woonkamer met uitzicht op de achtertuin. De huizen hebben drie slaapkamers met de mogelijkheid van een vierde op de tweede verdieping, te bereiken met een vaste trap.

Een van de deelnemers is Natasja Veldman. Zij vertelt: “Het gaat om een rijtje van vier tussenwoningen en twee eindwoningen in Vroomshoop-Oost, de nieuwe woonwijk aan de Europasingel. We zijn nog op zoek naar mensen voor de hoekwoningen en voor tussenwoningen. Zodra die gevonden zijn, kunnen we in overleg met de aannemer direct van start en zouden we eind 2014 al in onze nieuwe huis kunnen wonen.”

Ook Jochem Dragt is een van de geïnteresseerden. “Ik vind het echt een geweldige kans om voor zo’n relatief laag bedrag een volwaardige nieuwbouwwoning te kunnen bemachtigen. Wat mij betreft mag de bouw morgen beginnen!”

De tekeningen zijn al klaar maar in overleg met de mede-kopers kunnen nog aanpassingen worden gepleegd. Maatwerk is dus mogelijk. De tussenwoningen liggen op 142 m2 grond, de eindwoningen hebben 225 m2. Heel veel voorzieningen zijn al in de bouwkosten opgenomen, behalve bestrating, keuken en schuurtje. Gerard Nijhuis uit De Lutte fungeert als projectleider. Hij brengt de aspirant-kopers bij elkaar en begeleidt de bouw.

Voor meer info over het project: Gerard Nijhuis via gerard.nijhuis@planet.nl of 06-53452870. Of Natasja Veldman via natasjaveldman17@hotmail.com of 06-30735098

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›