4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Leerlingen de Linde en Kennedyschool krijgen hoofdrol in voorstelling WorldVision@School

· 2231× bekeken

VROOMSHOOP - Leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van CBS de Linde en de Kennedyschool uit Vroomshoop kregen de hoofdrol in een muzikale voorstelling van WorldVision@School. Na weken van hard oefenen schitterden de leerlingen afgelopen donderdag op het podium in de aula van CSG ‘t Noordik. WorldVision@School werd georganiseerd door de ontwikkelingshulporganisatie World Vision. Leonie van den Berg begeleidde de voorstelling. Met de voorstelling wordt op een vrolijke en tegelijkertijd educatieve manier aandacht besteed aan de rechten van het kind. Hier in Nederland, maar juist ook in ontwikkelingslanden. Het hoogtepunt van het project was de afsluiting: de aula gevuld met papa’s, mama’s, en bekenden om hun kind te zien stralen op het podium.

"Een beetje spannend is het natuurlijk wel. Want in de spotlights op een podium staan, dat overkomt je niet iedere dag", vertelt Leonie die de voorstelling samen met de leerlingen en leerkrachten instudeert. “De kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan en het resultaat is er ook naar,” vertelt Leonie. “De kinderen zingen, rappen en dansen er heerlijk op los”. Samen met de leerlingen zorgt zij ervoor dat er een professionele show op de planken verscheen. “Als bezoeker werd je meegenomen op een muzikale wereldreis. Dus niet alleen de kinderen, maar ook het publiek genoot enorm van de voorstelling.”

World Vision organiseerde deze voorstelling samen met de school. Leonie zegt: "World Vision wil dat het leven van kinderen tot volle bloei komt. Het leuke aan de voorstelling is dat er voor elk kind een rol is weggelegd, elk talent komt aan bod. World Vision wil er ook zijn voor de allerarmste kinderen op de wereld. Tijdens de voorstelling zullen we daar ook wat over vertellen. Het is dus een combinatie tussen een benefietavond en een leuke voorstelling. "

Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. Je daarvoor samen inzetten is een van de mooiste dingen die je kunt doen. World Vision staat met de voeten in de modder en bewerkt de harten van leiders. Doe mee! Geef met een warm hart en een scherpe blik. Help een kind en zijn omgeving. Geloof in verandering. Je zult zien dat het werkt. Meer informatie over deze voorstelling vindt u op www.worldvisionatschool.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›