4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bakkers Den Ham maken start continurooster op de Smithoek extra feestelijk

· 3173× bekeken

DEN HAM - 28 oktober 2013 is het de eerste keer dat de meer dan 350 kinderen van basisschool de Smithoek allemaal op school overbleven. Alle kinderen hebben daarvoor een gezonde lunch, waarbij brood de hoofdrol speelt, meegenomen. De tafels in de groepen waren kleurrijk gedekt en de plaatselijke bakkers, Kaptein, Jansen, Kuiper en Venebrugge (Ronhaar), hebben deze eerste dag van het continurooster extra feestelijk gemaakt, doordat zij voor ieder kind een vers gebakken broodje beschikbaar stelden. De kinderen lieten het zich goed smaken en vonden het geen enkel probleem om met de gehele groep gezellig samen te lunchen in de groep.

Basisschool de Smithoek is de eerste reguliere basisschool in Twenterand die overstapt naar een continurooster. Voor veel kinderen is het niet echt wennen, omdat er in het verleden al meer dan de helft tussen de middag op school bleef eten. De school heeft onderzocht welk rooster het best passend is bij het door hen te bieden onderwijs en heeft gekozen voor het continurooster, waarbij de kinderen ’s ochtends iets eerder starten en samen met hun leerkracht tussen de middag lunchen. Ze zijn hierdoor om half drie vrij. De vrije woensdagmiddag blijft.

De Smithoek heeft haar onderwijs gebaseerd op vijf bouwstenen, (Samen leren, Verantwoordelijkheid, Zelfstandigheid, Rust/structuur en Vertrouwen/openheid). In het kader van de rust en de structuur heeft het team er alle vertrouwen in, dat dit continurooster vooral rust en continuïteit in het onderwijsgebeuren gaat bieden, die de kwaliteit ten goede zal komen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›