4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Schaapskudde terug naar de Lemelerberg

· 1352× bekeken

TWENTERAND - Woensdag 9 oktober komt de schaapskudde van Landschap Overijssel terug naar de thuisbasis op de Lemelerberg. Een zomer lang heeft de kudde het pijpestrootje op het Wierdense Veld begraasd. Vanaf donderdag zal de kudde met zo’n 250 dieren dagelijks met herder de Lemelerberg op gaan om de heide te beheren.

Eén kudde voor twee natuurterreinen
De kudde begraast zowel de Lemelerberg als het Wierdense Veld . In mei dit jaar is de kudde naar het Wierdense Veld verhuisd om met name het pijpestrootje te begrazen. Bij het Wierdense Veld is het voedsel nu ook bijna op. Schaapherder Anita Wichers van Landschap Overijssel zegt dat ze een goed seizoen heeft gehad met de kudde. Samen met een team van vijf enthousiaste vrijwilligers hoedt ze de kudde met Veluwse heideschapen. Op 9 oktober komt de kudde terug naar de berg en blijft daar ook in de winter. Op de Lemelerberg helpt de kudde bij het beheer van de heide. Gras en jonge boompjes worden door hen opgegeten waardoor de heide open blijft. Bij de kooi op de Lemelerberg krijgen de ooien begin 2014 hun lammetjes.
Rammen
De rammen die de afgelopen weken bij de kudde hebben gelopen om de ooien te dekken hebben hun werk gedaan en worden nu bij de kudde weggehaald. In het begin van het nieuwe jaar kan weer een geboortegolf verwacht worden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›