4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Forse kritiek op burgemeester; voluit voor WT4

· 1576× bekeken

TWENTERAND – De gemeente Twenterand gaat per direct weer volledig meedoen in het samenwerkingsband met Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden in West-Twente ((WT4). De raad nam unaniem een door het CDA ingediende motie van die strekking aan. Alle fracties hadden stevig gezouten en flink gepeperde kritiek op burgemeester Visser over zijn wijze van optreden.

De belangrijkste kritiek op de burgemeester was dat hij de gemeenteraad volledig negeerde bij zijn besluit of dat van het college om voorshands af te haken in WT4-verband. Het werd Visser links en rechts zwaar aangerekend; in het metier geldt het terzijde schuiven van de raad als een politieke doodzonde.

De raad besloot unaniem Visser op de bijrijdersstoel te zetten en zelf het stuur in handen te nemen. En de weg leidt terug naar Wierden, Rijssen-Holten en Hellendoorn. Met onmiddellijke ingang sluit Twenterand zich weer aan bij het onderzoek in een viertal business-cases naar verdergaande samenwerking, waarbij samenvoeging van afdelingen en diensten niet wordt uitgesloten.

In de verdediging had Visser gewezen op het gebrek in Twenterand aan mankracht en geldpotjes, wat voluit meedraaien in een nieuwe fase van WT4 zou belemmeren. Hij benadrukte in dat verband dat niet wordt afgehaakt in WT4, dat er vertrouwen is tussen zijn collegae en hem, dat er met meer gemeenten goed wordt samengewerkt, ook bijvoorbeeld met Almelo en Tubbergen.

De gemeenteraad loste het grootste probleem meteen op, dat van het gebrek aan geld, want stelde per direct 30.000 euro beschikbaar en liet bij monde van fractiechef Kuilder van het CDA ook weten positief te staan tegenover 34.000 euro voor volgend jaar en nog eens zo’n bedrag voor 2015. Daarmee is de eerste wijziging van de deze week gepresenteerde begroting 2014 al een feit.

Overigens nam de raad bij een ander agendapunt (bestuursrapportage), ook op instigatie van het CDA, het besluit een overschot van krap 80.000 euro in een fonds te stoppen dat de bestemming reserve bezuinigingen heeft…

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›