4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Wethouder vraagt aandacht tekort lange termijn

· 1226× bekeken

TWENTERAND – Het college van burgemeester en wethouders presenteert een begroting voor 2014 die volgens wethouder Visser van Financiën “goed sluitend” was te krijgen. Hij beklemtoont dat het volgende college, na de verkiezingen van maart, “fundamentele keuzes” zal moeten maken “om de lasten voor de inwoners van Twenterand zo min mogelijk te laten stijgen”.

Visser in een persbericht van de gemeente: “Ik ben trots op de sluitende begroting voor komend jaar, maar heb wel zorgen voor de jaren 2015–2017, omdat we daar te maken krijgen met een tekort van zo’n twee miljoen euro, vooral veroorzaakt door de gevolgen van de rijksbezuinigingen.”

Ook het huidige college verhoogt de lasten, want volgend jaar wordt de onroerend zaak-belasting in Twenterand opgetrokken met 2,75 procent. Samen met de verhoging van de rioolheffing betekent dit een stijging van de lasten met zo’n veertien euro per jaar voor mensen met een woning van 240.000 euro. Huishoudens met een huurwoning krijgen te maken met een lastenstijging van ruim zes euro.

Overigens moet de gemeenteraad de begroting 2014 vaststellen. Het finale debat vindt 12 november plaats. Daaraan voorafgaand wordt 31 oktober een openbare hoorzitting gehouden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›