4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

VVD wil zand aanbieden bij aanbestedingen

· 1259× bekeken


VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand zou de verkoop van zand uit het afgravingsgebied Oosterweilanden ten zuiden van Vriezenveen moeten bevorderen. Dat vindt de fractie van de VVD die hierover vragen heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


De VVD stelt voor bij aanbestedingen zand van de VOF Oosterweilanden aan de aannemer ter beschikking te stellen. “Op deze wijze wordt het totaalbedrag van de aanneemsom uiteraard niet wezenlijk anders, maar bereiken we wel dat er zand gebruikt wordt van de VOF Oosterweilanden. Dat is de bedoeling en direct in het belang van de gemeente en de inwoners van Twenterand”, aldus het raadslid Walraven van de VVD.

VOF Oosterweilanden is een samenwerkingsverband van bedrijven, waaronder bedrijven uit Vriezenveen. Het consortium draagt jaarlijks een bedrag per gewonnen kuub zand af aan de gemeente. Over de periode dat hier zand gewonnen kan worden, kunnen deze bedragen naar de opvatting van de VVD “in de miljoenen euro’s gaan lopen”.

Zowel de bedrijven die de VOF vormen als de gemeente hebben, zeker in deze financieel moeilijke tijden, een financieel belang om ze veel mogelijk zand te kunnen verkopen. Naar de mening van de VVD Twenterand moet de gemeente, in de gevallen dat zij dit kan, de verkoop van zand door de VOF Oosterweilanden bevorderen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›