4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Burgemeester komt onder vuur in raad over WT4

· 1936× bekeken

TWENTERAND – Er vindt komende week een debat plaats in de raadsvergadering over de houding van het college van burgemeester en wethouders in WT4-verband. Het college van Twenterand besloot recent een pas op de plaats te maken. In de gemeenteraad roept dat vragen op. Waarom dit besluit en waarom zonder de raad?

De gemeente Twenterand is, zoals eerder gemeld, de gebeten hond in Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden omdat ze niet volledig mee wil blijven doen. Er gaan stemmen op om Twenterand links te laten liggen en voor WT3 te gaan. En mocht Twenterand weer willen aanhaken, dan zou er betaald moeten worden.

Via twitter hebben in elk geval GBT en VVD al laten weten dat ze het vooral burgemeester Visser kwalijk nemen dat Twenterand geïsoleerd dreigt te raken. Ze vinden dat hij de gevolgen verkeerd inschatte en dat hij sowieso de gemeenteraad had moeten raadplegen.

Eerder wees de raad een voorstel van het college af om een kwart miljoen uit te trekken voor een kerntakendiscussie. De raad vindt het vreemd dat hetzelfde college nu een pas op de plaats maakt in WT4-verband omdat er onvoldoende geld zou zijn voor onderzoek naar samenwerking met Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden.

Een debat over dit onderwerp kan dinsdagavond al plaatsvinden, omdat het als extra agendapunt is toegevoegd door oppositie en coalitiepartijen.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›