4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Twenterand oogst boosheid en hoon buren WT3

· 2344× bekeken

TWENTERAND – De gemeente Twenterand is de gebeten hond in Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden als het gaat om de onderlinge samenwerking. Er gaan stemmen op Twenterand uit het samenwerkingsverband WT4 te lozen. Of om deze gemeente op termijn financieel te laten bloeden.

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand besloot onlangs een pas op de plaats te maken, terwijl de andere drie gemeenten op de westflank van Twente de samenwerking juist willen intensiveren, en zelfs overwegen ambtelijke afdelingen samen te voegen. Ze trekken daar gedurende twee jaar (2013 en 2014) twee euro per inwoner voor uit. Twenterand haakte af omdat deze gemeente het geld er momenteel niet voor zegt te hebben en evenmin de ambtelijke capaciteit.

In de gemeente Wierden stelde burgemeester Robben het “lastig” te vinden, ook “ingewikkeld en tevens “complex”. Een raadsmeerderheid ging verder. Volgens het CDA moet Twenterand een “naheffing” krijgen (van wat deze partij reeds WT3 noemt) als deze gemeente weer aanhaakt, de ChristenUnie spreekt over een “verrekening achteraf” en NEW vindt dat Twenterand beter kan worden “geskipt”.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›