4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Schilderijententoonstelling in bibliotheek Vroomshoop van Lenie Brinkman-van Rijn

· 1504× bekeken

VROOMSHOOP - Met zo’n achternaam moet je bijna wel schilder worden! Maar Lenie Brinkman-van Rijn heeft het talent van haar moeder gekregen, die tekende al in het ziekenhuisbed de gezichten van de dokter en de verpleegsters. Op haar vijftigste trof Lenie een schilderende kennis die haar meenam naar een paar schilderlessen. En vanaf die tijd schildert ze regelmatig, ze kan zelfs een snel-schilderes genoemd worden. Op een namiddag maakt ze een werkstuk kant en klaar. Mevrouw Lenie Brinkman aquarelleert, boven op een kamer met goed licht, ze gebruikt geen ezel, maar haar schilderijen liggen op een tafel. Lenie richt zich veel op de natuur en stillevens. Veelgevraagd is haar schilderijtje met beer, als kraamcadeau.

Naast schilderen, handwerkt ze graag, naait en knutselt. Een creatief mens. Ze heeft op diverse kunst- en creatieve markten gestaan. Kreeg o.a. van schilder Faas goede aanwijzingen. Veel van haar schilderijen zijn ook meegegaan naar Diemelsee, waarmee de gemeente Den Ham regelmatig uitwisselingen had. De familie Brinkman woont al 47 jaar in de gemeente. Kom en bewonder de werkstukken van Lenie Brinkman-van Rijn de hele maand oktober in de bibliotheek van Vroomshoop tijdens de openingsuren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›