4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Angst van ouders Den Ham voor veiligheid en gezondheid op school

· 2693× bekeken

DEN HAM – Ouders van kinderen uit de bovenbouw van basisschool De Maten vinden de tijdelijke leslocatie De Rank onaanvaardbaar. Het gebouw zou zoveel onvolkomenheden hebben dat veiligheid, gezondheid en onderwijs volgens de ouders acuut in gevaar zijn.

Voor de ouders is het een uitgemaakte zaak dat er dringend iets moeten gebeuren. Ze opteren voor de plaatsing van noodlokalen naast het gebouw De Smithoek, met spoed. Zoals bekend is de school De Maten gesloten vanwege de aanstaande verbouwing/uitbreiding tot Brede School.

Met betrekking tot de veiligheid merken ouders op dat brandmelders niet functioneren, vluchtwegen gebrekkig zijn, brandscheidingswanden ontbreken en de meldinstallatie dienst weigert.

Ter zake de gezondheid van kinderen en personeel wordt gezegd dat het in de lokalen muf is, dat astmaklachten toenemen en dat geklaagd wordt over hoofdpijn en vermoeidheid. Daar zou ook de GGD op hebben gewezen.

Wat betreft de kwaliteit van het onderwijs stellen de ouders dat de ruimtes te klein zijn, de beweegruimte ontoereikend is en dat ook veel andere zaken niet voldoen aan de eisen die daarvoor gelden.

De gemeente Twenterand zou, aldus de ouders, op de hoogte zijn en spoorslags moeten ingrijpen gezien de urgentie. 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›