4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Week van de opvoeding van 7 t/m 13 oktober

· 1517× bekeken

Tijdens de Week van de Opvoeding en de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober bruist het weer van de activiteiten in Twenterand. Diverse organisaties die met elkaar verbonden zijn via het Loesloket hebben samen een mooi programma samengesteld met als thema ‘spelenderwijs’. Zo vindt er in een maïsveld net buiten Vriezenveen een spectaculair openlucht theaterspel plaats, worden er in de verschillende kernen sportinstuiven georganiseerd, is er voor peuters en kleuters een speciaal beweegprogramma en zijn er interessante lezingen voor ouders.

Openlucht theaterspel
Het (gratis) theaterspel vindt plaats op 3 en 5 oktober 2013 in een maïsveld aan de Nieuwe Daarleveenseweg net buiten Vriezenveen. Het is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar. Via spel en theater beleven zij de bijzondere geschiedenis van Twenterand. Door een veenarbeider met een brandende toorts worden de kinderen meegenomen het maïsveld in en ontvouwt zich een interactief theaterspel met als titel ‘Spelenderwijsheid’. Ook ouders zijn van harte welkom. Wees er wel snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Aanmelden kan via www.loes.nl waar ook meer informatie te vinden is.

Kinderboekenweek
De Week van de Opvoeding valt deels samen met de Kinderboekenweek die van 2 tot en met 13 oktober plaatsvindt. Het thema is dit jaar ‘Klaar voor de start! Over sport en spel’. Al spelende leren kinderen, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport en spel zijn niet alleen belangrijk, maar je kunt er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training’. Bibliotheek Twenterand organiseert deze week diverse activiteiten. Kijk op www.bibliotheektwenterand.nl voor een overzicht.

Overige activiteiten

Ook de andere organisaties die in Twenterand bij de Week van de Opvoeding betrokken zijn, organiseren diverse activiteiten. Zo komt er bij alle peuterspeelzalen en kinderopvangcentra in de gemeente een combinatiefunctionaris langs om met ouders en kinderen het interactieve programma ‘beweegkriebels’ te doen. Er zijn sportinstuiven in de vier grootste kernen en kinderen kunnen een yogales uitproberen, een oefentraining faalangst volgen of een kindercursus over kleuren. Ook voor de ouders zijn er activiteiten. Zo houdt de vooraanstaande gastspreker Emiel van Doorn een inspirerend verhaal over het omgaan met de kwaliteiten en beperkingen van een kind en zijn er lezingen over het thema ‘eten, spelen en bewegen’. Alle activiteiten zijn gratis. Een compleet overzicht is te vinden in de agenda voor Twenterand op www.loes.nl.

Om het thema van de Opvoedweek goed onder de aandacht te brengen wordt bij een aantal sportverenigingen in Twenterand reclameborden geplaatst met de tekst “Opvoeden is ook een sport”. Arianne Bronsvoort van het Loes loket zal op een aantal zaterdagochtenden aanwezig zijn bij deze sportverenigingen met informatie en leuke gadgets evenals inspirerende boekjes voor ouders.

Loes
Loes is het gezicht van het onderdeel opvoedondersteuning binnen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in diverse Twentse gemeenten waaronder Twenterand. Bij de vier CJG loketten in de gemeente kunnen ouders/verzorgers terecht voor informatie en vragen over opvoeden en opgroeien. Meer informatie: www.loes.nl

Samenwerking
Binnen het CJG werken organisaties en instanties samen die hulp bieden aan ouders/verzorgers op het gebied van opvoeden en opgroeien. Belangrijke partners zijn onder meer Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Twente, het Welzijnswerk, Maatschappelijke Dienstverlening, de bibliotheek en MEE.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›