4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Verbazing bij VVD en GBT over pas op plaats WT4

· 1818× bekeken

TWENTERAND – Zowel de collegepartij VVD als de oppositiepartij GBT plaatst grote vraagtekens bij het besluit van het college van burgemeester en wethouders om af te zien van het intensiveren van de samenwerking met Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden.

Op twitter geven de fractieleiders Walraven van de VVD en Paters van GBT aan er niks van te begrijpen. Naar hun mening gebruikt het college bij monde van burgemeester Visser een vreemd argument. Hij zegt dat Twenterand te weinig ambtenaren heeft en daarom geen menskracht kan aanwenden voor een intensievere samenwerking.

Juist een te kleine organisatie zou een argument zijn voor samenwerking met de drie gemeenten waarmee al samen wordt opgetrokken, want dat maakt de ambtelijke capaciteit groter. Bovendien stelt Walraven dat het college recent nog en kwart miljoen wilde uittrekken voor een onderzoek naar de kerntaken van de gemeente. Dat geld kan volgens hem ook worden besteed aan onderzoek in WT4-verband (vier gemeenten) om meer samen te werken.

De gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden lopen eveneens vast als het om de personele bezetting en willen juist dáárom taken samen oppakken. Waarbij ze zelfs niet uitsluiten dat afdelingen op termijn worden samengevoegd.

GBT heeft al laten weten een raadsdebat over de kwestie aan te vragen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›