4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Twenterand in WT4-verband op achterstand

· 1836× bekeken

TWENTERAND – De gemeente Twenterand haakt voorshands af bij verdere samenwerking met de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden. De andere drie gemeenten kiezen voor intensivering en sluiten daarbij een samenvoeging van afdelingen niet uit.

Er worden vier grote projecten gestart met als doel op die terreinen per 1 januari 2015 de handen ineen te slaan. Het gaat om ten eerste vergunningverlening, toezicht en handhaving, ten tweede voorbereiding en toezicht nieuwe werken en groot onderhoud, ten derde onderwijs, onderwijshuisvesting, leerlingenvervoer en bijbehorende administratieve taken en ten vierde diverse taken op het gebied van economische zaken, recreatie/toerisme, grondzaken, planeconomie, inkoop, subsidies en dergelijke.

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand houdt de boot af, zeker op dit moment. Binnen de beperkte ambtelijke capaciteit en financiën ziet deze gemeente voorlopig geen mogelijkheden mee te gaan en op 1 januari 2014 al resultaten op tafel te hebben. Zodra de gelegenheid zich voordoet, zal Twenterand opnieuw aanhaken.

Het standpunt van Twenterand betekent nadrukkelijk niet, zo wordt gezegd, dat de samenwerking binnen WT4 ten einde komt of is gekomen. De gemeente blijft deelnemen aan de reeds lopende trajecten. De drie andere gemeenten betreuren het standpunt van Twenterand, maar zijn ook blij dat de intentie om samen te werken in WT4-verband blijft en dat bestaande afspraken overeind blijven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›