4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ludieke en culturele afsluiting Monumentendag Twenterand

· 1440× bekeken

VROOMSHOOP - De stichting Levend Vroomshoop sloot net als vorig jaar de open Monumentendag in de gemeente Twenterand afgelopen zaterdagavond in stijl af. In de gezellige kapschuur van de landwinkel Eggens aan de Tonnendijk in Vroomshoop, compleet met strobalen als zitplaatsen, was er een flinke belangstelling voor een avond met vertellingen en muziek. Daarbij was het dialect de voertaal en was er ook koffie met krentenwegge en een gedestilleerd “drankie” met “dreuge” worst.

Thea Kroese en Hans Nieboer uit Vroomshoop namen de vertellingen voor hun rekening. De couleur locale weerklonk volop en doorleefde verhalen van “vrogger” kwamen tot leven. De vier Nostradames namen het muzikale gedeelte voor hun rekening. Dat gebeurde met herkenbare muzikale weergaves uit het leven van alledag met een ludieke weerslag met daarbij prettig in het gehoor liggende liedjes.
Voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop maakte alvast weer enkele activiteiten voor het najaar bekend. Zo wordt er gewerkt aan de een met pentekeningen geïllustreerd boek met authentieke Vroomshoopse verhalen van de volksschrijver Bonne Rauhé, dat medio november uitkomt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›