4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Seniorweb onderdeel van Leercentrum Den Ham

· 2271× bekeken

DEN HAM - Stichting ZorgSaam Twenterand bezorgde de bewoners van verzorgingsshuis ’t Liefferdinck afgelopen donderdag een leuke verrassing. Zij kregen een Ipad aangeboden, die gebruikt kan worden als braintrainer. Jarenlang was Seniorweb Den Ham gevestigd in ’t Liefferdinck. Internetcafé werd het ook wel genoemd. Sinds september 2013 is Seniorweb Den Ham onderdeel van het Leercentrum in de Brede School in Den Ham. Het Leercentrum is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Twenterand en ZorgSaam Twenterand. In goed onderling overleg hebben ’t Liefferdinck en ZorgSaam Twenterand besloten om Seniorweb naar een andere locatie te verplaatsen.

Activiteitenbegeleider Gerda: "De doelgroep van het internetcafé ’t Liefferdinck waren bewoners van het woonzorgcentrum én senioren uit de buurt. Sinds de invoering van de ZZP ( Zorg Zwaarte Pakketten) zien we echter dat er steeds minder bewoners binnen Het Liefferdinck zijn die zich bezig kunnen houden met de digitale snelweg. We merken echter wel dat er behoefte is aan een internetcafé in Den Ham. In de afgelopen jaren hebben veel senioren uit de buurt kennis gemaakt met de computer mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Het is voor de senioren in Den Ham fantastisch dat er in de nieuwe bibliotheek ruimte is voor een leercentrum van SeniorWeb. Wij zijn heel blij met de Ipad die we gekregen hebben van Stichting ZorgSaam Twenterand! Het biedt onze bewoners de mogelijkheid om op allerlei manieren het geheugen te trainen, informatie op te zoeken, foto’s te maken en te bekijken etc. Het is een uitdaging om er mee aan de slag te gaan".

In het Leercentrum in Den Ham worden meerdere computer gerelateerde cursussen gegeven. Op 24 september a.s. start een laagdrempelige basiscomputercursus voor ouderen, die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van de computer. De cursus wordt begeleid door docenten van het Seniorweb. De cursus bestaat uit 8 lessen van 3 uur en is inclusief het cursusboek en ander oefenmateriaal. De Rabobank West heeft de laptops hiervoor gesponsord en verzorgt tevens aan het eind van de cursus een extra workshop Telebankieren. Voor kinderen vanaf 10 jaar begint op 10 september de cursus TypeWorld. Deze uitdagende (blind) typecursus wordt gegeven in Game-vorm en begeleid door een gediplomeerd docente (VSLM keurmerk) opleider met 25 jaar ervaring. In het leercentrum in Den Ham zullen in de komende tijd nog andere computer gerelateerde cursussen en activiteiten worden ontwikkeld zoals Fotografie en computer en Adobe CS6. Deze cursussen worden al gegeven in het Leercentrum van Vriezenveen.

Voor informatie en aanmelding kan men terecht in de bibliotheek in Den Ham. Telefonische informatie en opgave kan bij ZorgSaam Twenterand, tel. 0546-481456 of via de websites van beide organisaties www.bibliotheektwenterand of www.zorgsaamtwenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›