4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Soweco wil 5,7 miljoen van twee uittreders

· 1643× bekeken

TWENTERAND – De gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn moeten bijna 5,7 miljoen euro betalen als ze uit het sociaal werkvoorzieningsschap Almelo treden. Dat heeft het algemeen bestuur van Soweco in meerderheid besloten.

Het zou gaan om de reële schade die het bedrijf en de achterblijvende gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden zouden lijden. Gemeenten die uit een gemeenschappelijke regeling stappen zijn, zo luidt de redenering, schadeplichtig. Het bedrag van krap 5,7 miljoen zou tot stand zijn gekomen na zorgvuldige weging. De gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn komen na hun eigen zorgvuldige weging tot een ander oordeel. Zij zijn van mening dat de uittreding met 2,7 miljoen goed betaald is.

De gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden schermen met een uitgebreid onderzoek van financiële adviseurs. Ze stellen dat kosten of schade van uittreden van Rijssen-Holten en Hellendoorn niet onevenredig mogen drukken op de achterblijvende gemeenten. Naar het oordeel van Rijssen-Holten en Hellendoorn hebben ze een constructieve berekening gemaakt en leggen ze de zaak, als er niet alsnog een akkoord komt, voor het college van gedeputeerde staten van Overijssel.

Er is trouwens al informeel bestuurlijk contact geweest, waarbij geprobeerd is consensus te bereiken. Dat heeft tot in plaats tot toenadering tot meer onrust geleid, want wethouders waren van deze besprekingen niet op de hoogte. Bovendien druiste dit overleg in tegen raadsbesluiten waarin Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden voor het hoogst haalbare gingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›