4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Provincie mogelijk middelaar conflict Soweco

· 1792× bekeken

TWENTERAND – Het bestuur van het sociaal werkvoorzieningsschap Soweco in Almelo overweegt het conflict met de uittredende gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn voor te leggen aan het college van gedeputeerde staten van de provincie Overijssel. Dat liet bestuurslid De Putter afgelopen week in het weekblad de Roskam weten.

Zoals bekend is er een conflict over het bedrag dat beide gemeenten moeten betalen aan frictiekosten. “We willen de reëel geleden schade vergoed hebben, daarvoor staan ze aan de lat”, aldus de Putter, in het dagelijks leven wethouder te Wierden. Deze gemeente blijft met Almelo, Tubbergen en Twenterand deel uitmaken van Soweco.

De kosten van de sociale werkvoorziening lopen autonoom op, het uittreden van Rijssen-Holten en Hellendoorn leidt tot forse meerkosten. Een bemiddelingspoging van de Almelose ambtenaar/mediator Haarhuis leverde geen consensus op.

De nijpende situatie bij Soweco leidde er afgelopen week toe dat twintig medewerkers in leidinggevende en administratieve functies ontslag is aangezegd. Eerder werden al drie mensen ontslagen. “Het zijn pijnlijke besluiten die moeten worden genomen om een slagvaardige organisatie te krijgen, die is toegerust om haar taken op een efficiënte manier uit te voeren”, aldus directeur Van Broekhoven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›