4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Basisschool Domino uit Den Ham doet mee aan LEGO Solar Race Twente

· 1721× bekeken

De basisschool Domino uit Den Ham neemt op 5 oktober 2013 deel aan de eerste ‘LEGO Solar Race Twente’ voor kinderen in Enschede. Vorige week hebben deze scholen samen met 29 andere deelnemende scholen uitleg gekregen over de race. Zij stellen een eigen solarteam samen van maximaal 16 leerlingen (groep 6,7 en 8) en ontwerpen en bouwen zelf een solarauto van LEGO Education. Met dit initiatief willen de organiserende partijen het jonge talent in Twente op een bijzondere wijze kennis laten maken met techniek en duurzaamheid. Op 5 oktober racen de basisschoolleerlingen met hun eigen LEGO solarauto tegen elkaar in gebouw ‘De Waaier’ van de UT tijdens de opening van de ‘Week van de Wetenschap’ in Enschede. Dit is de dag voordat het Solar Team Twente met hun zonnewagen ‘The RED Engine’ start aan de World Solar Challenge 2013 in Australië.

Op woensdag 28 augustus jl. hebben alle deelnemende teams een LEGO pakket met o.a. LEGO Education bouwstenen, een energieset, een elektromotor en een zonnecel ontvangen. Ook kregen ze de rode overals voor de jonge RED Engineers. ‘Als jonge RED Engineers gaan jullie bouwen aan iets slims, iets nieuws en zo denken jullie als team eigenlijk al na over die slimme auto van de toekomst’, zo schetste bestuursvoorzitter Wim Boomkamp van Saxion in zijn welkomstwoord. De teams zijn opgeroepen tot creativiteit en ‘teamwork’. Op 5 oktober racen ze tegen elkaar en moeten ze ook een presentatie geven over hun solarauto. Ze worden dan niet alleen beoordeeld op snelheid, maar ook op het beste ‘technische’ idee en de (marketing)promotie. Een team bestaat uit maximaal 16 personen en een teamcoach (leerkracht of ouder).

In de aanloop naar 5 oktober worden enkele teams gevolgd via weblogs. Tevens zullen de teams via het zogenaamde ‘RED Engineers Jeugdjournaal’ mee worden genomen in de wereld van techniek, duurzaamheid en kunnen zij meekijken met het Solar Team Twente. Afgelopen donderdag is het eerste journaal bekeken. Dit is ook online te bekijken via http://www.twente.com/legosolarrace of rechtstreeks op Youtube: youtube.com/twentegetconnected .

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›