4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Tekort van Soweco naar 4,7 miljoen euro

· 1914× bekeken

TWENTERAND – Het tekort van de sociale werkvoorziening Soweco loopt volgend jaar op tot 4,7 miljoen euro. Dat melden de gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn in een bedrijfsplan voor een eigen stichting om mensen met een beperking werk te bieden.

Rijssen-Holten en Hellendoorn willen nog dit jaar uittreden. Ze denken los van Soweco met driekwart miljoen klaar te zijn. Daarnaast schrijven ze in een notitie nog eens drie ton binnen te halen aan inkomsten uit werk, zodat ze een half miljoen per jaar moeten dokken

Er ligt in de onderhandelingen over uittreding een conflict met de gemeenten Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden over de hoogte van de frictiekosten die Rijssen-Holten en Hellendoorn zouden moeten betalen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›