4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wijkzusters TMZ maken kennis met de elektrische fiets

· 1237× bekeken

De wijkzusters van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) kunnen binnenkort gebruik maken van elektrische fietsen om cliënten te bezoeken. Ook In Twenterand komen één of meer exemplaren van de Batavus E-go te staan. Een aantal wijkzusters hebben maandag 19 augustus alvast ‘proefgedraaid’ met de milieuvriendelijke vervoermiddelen in Borne. Ze hebben kennis gemaakt met de techniek, het zadel getest en een rondje gefietst.

TMZ zet in totaal negen elektrische fietsen in waar alle wijkzusters gebruik van kunnen maken. “We zien de elektrische fiets als een milieuvriendelijk en gezond alternatief voor de auto”, vertelt Christo Koop, leidinggevende thuiszorg. “Er kunnen eenvoudig en snel langere afstanden mee worden afgelegd. Uiteraard blijft ook de gewone fiets beschikbaar voor de korte ritjes.”

De elektrische fietsen – volledig in TMZ-stijl – beschikken over een fietstas en een mand, zodat er eenvoudig zorggerelateerde middelen meegenomen kunnen worden. De bijzonder lage elektriciteitskosten voor het opladen van een fietsaccu zorgen ervoor dat de elektrische fiets als een milieuvriendelijk vervoermiddel wordt gezien. De stroomkosten per km van een elektrische fiets zijn meer dan 50 keer zo laag als de brandstofkosten bij een auto.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›