4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De Zomerse 50 op Delta FM en Delta TV

· 1315× bekeken

TWENTERAND - Op zaterdag 24 augustus zenden Delta FM en Delta TV de Zomerse 50 van 2013 uit.

Vanaf 12.00 uur zal Tom Uitzetter de presentatie van de meest zonnige hitlijst van het jaar voor zijn rekening nemen. Vorig jaar kwam Gusttavo Lima uit het niets op nummer 1 binnen met Balada. Op nummer 2 en 3 stonden Bryan Adams met Summer of ’69 en Kid Rock met All Summer Long. Tom Uitzetter zal even voor 16.00 uur de zomerhit van 2013 bekend maken.

De jaarlijkse Zomerse 50 is uitgegroeid tot een radio-evenement met 150 omroepen in Nederland en België die de hitlijst uitzenden. De lijst is in 2001 begonnen en dit jaar is al de dertiende editie. “Als je al deze zomerhits op de radio hoort, word je toch ontzettend blij? Bij veel nummers horen vakantieherinneringen, die uiteraard voor iedereen anders zijn”, vertelt initiatiefnemer Martijn de Lange van TV Enschede FM. “Veel mensen beleven nog steeds vol lol aan de Macarena of de Lambada. Als je de reacties leest die we via Twitter krijgen, dan blijken deze nummers nog steeds veel los te maken. Ik sta er ook versteld van hoeveel mensen nog die danspasjes kennen die erbij horen. Hoe belachelijk die dansjes vaak ook zijn, je onthoudt ze wel.”

Naast alle radio-uitzendingen wordt ook elk jaar een tv-special gemaakt, dit jaar gepresenteerd door zanger Jaap Reesema, hij won in 2010 X Factor. Delta TV zendt de Zomerse 50 uit op zaterdag 24 augustus van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de Zomerse 50 op www.zomerse50.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›