4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Tienjarig Zomerkamp uitbundig gevierd

· 11507× bekeken

VRIEZENVEEN - Afgelopen dagen werd voor de 10de keer het Zomerkamp georganiseerd; als onderdeel van de nieuwe stichting ZorgSaam Twenterand. In de laatste week van de schoolvakantie staat dit evenement steevast bij menigeen op de kalender. Voor 120 kinderen, samen met 30 vrijwilligers, zou het een uitbundig feest worden.

Maandag werd begonnen met het opzetten van de 15 tenten. Tussen de middag werd de barbecue aangestoken en konden de kinderen zich tegoed doen aan hamburgers en frikadellen. Alles mogelijk gemaakt door C1000 en de Spar. Aan het eind van de dag trakteerde cafetaria De Tamboer de kinderen op een ijsje.
Dinsdag stond een bezoek aan attractiepark Drouwenerzand op het programma; door een donatie van de Rabobank kon men in 3 bussen afreizen naar Drenthe. De kinderen vermaakten zich uitstekend en lieten zich door een enkele regenbui niet uit het veld slaan. Er werd volop genoten van de frites, snacks en softijs. Een geweldig park met mooie attracties. Moe maar tevreden werd ’s middags de terugreis begonnen en werden de kinderen bij het kamp opgewacht door hun ouders.
Woensdag werd uitbundig geoefend voor de playbackshow en een heuse flashmob. Fanatiek werd er door de kinderen gewerkt naar het hoogtepunt van deze dag. De kinderen gingen nog even naar huis om daarna, rond 18.00 uur, weer terug te komen in het kamp voor het inrichten van de tenten. Veelal samen met de ouders werden de luchtbedden opgepompt en de slaapplaats voor de nacht gereed gemaakt.
Om kwart over zeven uur klonken de eerste klanken van de playbackshow. De spreekstalmeester voor deze avond was Machiel Dijkstra. Op een leuke manier praatte hij de boel aan elkaar. Als jury had de organisatie drie prominente personen weten te strikken, te weten Renny van Faassen (directeur Stichting ZorgSaam Twenterand), Ellen Bloemhof (Informatiepunt Twenterand Vrijwilligerswerk) en Hidde Visser (wethouder van de gemeente Twenterand).
De deelnemertjes deden allen stinkend hun best om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Vele vaders en moeders zagen een bonte stoet van artiesten voorbij komen. Het publiek werd nadien getrakteerd op een geweldige flashmob; 150 personen die allemaal tegelijk hetzelfde dansje deden.
De jury had de moeilijke taak om een nummer 1 te kiezen. De winnaar van deze avond werd tent 13 met “Time to say goodbye” van Andrea Bocelli.

Er volgde nog een onrustige overnachting voorafgegaan door een spannend verhaal.
Donderdagmorgen rond 7 uur liepen de eerste kinderen al weer over het terrein. Nadat iedereen zich tegoed had gedaan aan het ontbijt werd er massaal ingezet bij de ochtendgymnastiek. Op deze gezellige manier werd het Zomerkamp voor de kinderen beëindigd. Tussen 8 uur en half negen werden de kinderen weer opgehaald.

Nadat de kinderen weg waren werden de tenten opgeruimd en het terrein weer schoongemaakt. ‘s Avonds volgde er nog een gezellig samenzijn met alle vrijwilligers. De organisatie kan terugkijken op een meer dan geslaagd Zomerkamp. Bij deze wil de organisatie van het Zomerkamp alle sponsoren bedanken voor hun steun, zonder hun was dit alles niet mogelijk geweest.

www.zomerkampvriezenveen.web.com

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›