4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD zinspeelt op miljoenen breedband buitengebied

· 1631× bekeken

TWENTERAND – Het gemeentebestuur van Twenterand moet een deel van het geld uit een pot van vijftig miljoen euro bemachtigen voor de aanleg van breedband in het buitengebied. Dat stelt de VVD in vragen aan het college van B&W.

De provincie Overijssel stelt volgens het Twentse weekblad de Roskam vijftig miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van breedband (snel internet, telefonie, televisie en toekomstige diensten) in de buitengebieden van de gemeenten. Vanuit de Vereniging van Kleine Kernen in Overijssel loopt er een informatieprocedure.

De plaatselijke VVD in Twenterand wil bereiken dat de buitengebieden in de gemeente Twenterand, die niet tijdens de reguliere bekabeling door bedrijven als Cogas en Reggefiber worden meegenomen, met behulp van deze regeling wel op het glasvezelnetwerk worden aangesloten. De partij wil weten hoe het college dit denkt te bevorderen.

In dat verband brengt de VVD eveneens naar voren dat in sommige gemeenten, waaronder Wierden, coöperaties van inwoners/gebruikers worden gevormd. Er zou ook met andere gemeenten samen moeten worden opgetrokken, omdat buitengebied zich doorgaans niks van gemeentgrenzen aantrekt.


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›