4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mijande Wonen opent informatiecentrum passief bouwen

· 1983× bekeken

VROOMSHOOP - Woningcorporatie Mijande Wonen bouwt voor de Baalderborg Groep op zeer duurzame wijze een woonzorgcentrum voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Omdat dit het eerste woonzorgcentrum in Nederland is dat op deze manier gebouwd wordt, is er een informatiecentrum ingericht. Op woensdag 17 juli is het informatiecentrum voor passief bouwen geopend.

Bij de bouw is een heel team van specialisten betrokken. De samenwerkende partijen zijn trots op dit innovatieve nieuwbouwproject. Duurzaam bouwen is een trend die naar verwachting niet meer zal verdwijnen. De toegepaste bouwvorm creëert een uiterst comfortabele woon- en werkomgeving met een gezond binnenklimaat. Mijande Wonen wil haar kennis delen, ervaring opdoen en relaties de mogelijkheid bieden zich op het gebied van passief bouwen te profileren. Daarvoor is het informatiecentrum ingericht. Naast het betrokken bouwteam zijn bedrijven die iets te bieden hebben op het gebied van passief bouwen vertegenwoordigd.

Het gebouw aan de Stationslaan wordt volledig passief gebouwd, wat betekent dat er met minimaal energiegebruik wordt gestreefd naar maximaal comfort. ‘Passieve’ energie van de zon en restwarmte worden optimaal benut, zodat het gebruik van energie voor verwarming (en koeling) tot een minimum beperkt kan blijven. Isolatie en materiaalkeuze spelen hierbij een grote rol. Het resultaat is een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en energiezuinig gebouw.

De duurzame bouwvorm wordt in het informatiecentrum door verschillende bedrijven gepromoot. Hier kunnen ze relaties ontvangen, vergaderen en hun kennis delen. Bedrijven kunnen zich gedurende de bouw blijven aanmelden bij Mijande Wonen, zodat ook zij gebruik kunnen maken van het informatiecentrum.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›