4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Opstelten positief over project Flashback in Twenterand

· 1533× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK/VRIEZENVEEN - Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie draagt het project Flashback in Twenterand vrucht. Dat liet hij dinsdag weten na een werkbezoek aan Westerhaar-Vriezenveensewijk. Daar sprak Opstelten met jongeren, jongerenwerkers en ouders.

Naar de mening van de bewindsman zorgt het project Flashback ervoor dat jongeren, die in een groep overlastgevend gedrag vertonen, niet verder in de problemen raken.” Opstelten liet weten dat hij het succes van de aanpak in Twenterand zal “uitventen naar andere gemeenten”.

Burgemeester Visser was op zijn beurt lovend. “Ik zie het als een blijk van waardering voor alle betrokken professionals van Halt, de politie en het straathoekwerk/jongerenwerk, maar ook voor de jongeren en hun ouders, dat minster Opstelten op deze manier interesse toont in onze aanpak,” aldus Visser in een persbericht. “Die aanpak is stevig, maar wel gericht op een toekomst met perspectief voor de betreffende jongeren.”

Aansluitend heeft de minister het Historisch Museum in Vriezenveen bezocht, waar hij met Visser onder leiding van de altoos enthousiaste gastheer en voorzitter Boes van de Vereniging Historisch Vriezenveen werd rondgeleid op de tentoonstelling over de Rusluie. Opstelten waren jarenlang burgemeester van Rotterdam en dat is een officiële partnergemeente van Sint Petersburg. Opstelten in het persbericht: "Ik heb een warme band met Sint Petersburg en de mensen daar en in het museum in Vriezenveen werd ik met dezelfde warmte ontvangen.”


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›