4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Gemeenschappelijke Regeling SOWECO

· 2093× bekeken

TWENTERAND - Onderhandelingen leiden niet tot overeenstemming uittredingsschade GR Soweco De onderhandelingen over uittreding van twee gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn uit de GR Soweco hebben niet tot overeenstemming geleid. De standpunten liggen nog te ver uiteen als het gaat om hoogte van de uittreedsom en de condities daarbij. De onderhandelaars geven daarom hun opdracht terug. Het Algemeen Bestuur van Soweco zal de procedure laten voorbereiden voor het verdere proces van besluitvorming over de uittredingsvoorwaarden. De procedure is er op gericht dat de uittreding een feit is per 1 januari 2014.

In 2012 namen de gemeenten Rijssen Holten en Hellendoorn het (voorgenomen) besluit om te willen uittreden uit de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Soweco. Dat dient dan te gebeuren op basis van reële verrekening van schade en vervolgschade op (middel)lange termijn die ontstaat door de uittreding van de twee gemeenten. Dit is conform artikel 33 van de GR voor die gemeenten die willen uittreden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›