4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Levend Vroomshoop verwelkomt Enterse zomp

· 1638× bekeken

VROOMSHOOP - Op dinsdag 9 juli legt een replica van de Enterse zomp aan in Vroomshoop. Een bijzondere gebeurtenis, want een zomp vervoerde vroeger onder meer turf over de vaarwegen in de omgeving. De zomp vaart nog een keer als vanouds de vaarroute van weleer waarbij Vroomshoop als een van de pleisterplaatsen langs het kanaal Almelo-De Haandrik weer aangedaan wordt.
Om elf uur legt het schip aan bij de haven tegenover de Puntkolk en het Vierzonenhuis. Daar wordt de bemanning verwelkomd door Bert Dorresteijn, voorzitter van Levend Vroomshoop, waarvan de overige bestuursleden ook acte de présence geven.

Vorig jaar nog waren de bestuursleden van Levend Vroomshoop te gast bij de Waarf in Enter voor een werkbezoek, waarbij onder meer de zomp werd bekeken. Nu worden de contacten weer aangehaald in het Kanaaldorp Vroomshoop.

Op de oever zingt het Shantykoor De Kloosterzangers uit Sibculo de gasten uit Enter toe. Het koor vaart ook mee door het kanaal Almelo-De Haandrik en zeemansliederen weerschallen langs de Hoofdstraat en Oranjestraat. Bij het restaurant Prosecco wordt vervolgens aangemeerd, waar een goed noaberschap in ere wordt hersteld: koffie met gebak, in dit geval koffie van Prosecco en gebak van Riëtte en Nathalie.

Terug bij de haven bij de Puntkolk komt kunstenares Louise Bramer aan boord en portretteert ze de bemanning en enkele leden van het college van burgemeester en wethouders, die ook meevaren.

Ook Lisanne Benus van Kalkwijck Distillers vaart dan mee om haar befaamde likeuren te laten proeven. Leden van het Historisch Schouwspel Den Ham zijn ook aanwezig en laten de tijden van het ontstaan van Vroomshoop rond 1850 herleven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›