4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bericht uit Sint-Petersburg, handelsmissie 2013: DAG 2

· 1833× bekeken

SINT-PETERSBURG - Bierbrouwer, Baggeraar en een Russische avond
Van woensdag 3 t/m zaterdag 6 juli is een groep van zo'n 30 ondernemers, vertegenwoordigers van gemeente en provincie en van culturele instellingen voor een handelsmissie naar Sint-Petersburg vertrokken. Doel van de bijeenkomst is zoveel mogelijk contacten leggen die uiteindelijk wellicht kunnen leiden tot contracten. Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand nemen burgemeester Visser, als delegatieleider, en wethouder Oordt van economische zaken deel aan deze missie. Beiden doen gedurende de reis enkele malen persoonlijk verslag van hun ervaringen.
Vandaag de ervaringen van wethouder Oordt van donderdag 4 juli, dag 2 van de handelsmissie 2013.

Wethouder Oordt:
“Vandaag opnieuw een kort verslag van de Handelsmissie in Sint-Petersburg. Na het ontbijt vertrokken we iets verlaat het hotel. Onderweg naar de Heinekenfabriek eerst nog een kop koffie gedronken. De ontvangst bij Heineken was erg vriendelijk. Eerst enkele veiligheidsmaatregelen nemen: iedereen kreeg bedrijfsschoenen aan en een veiligheidsbril op. Eén van de dames van de Rabobank vond de schoenen wat minder charmant staan. Deze schoenen vielen nl. nogal groot uit.
De heer Zisis Dougalis, logistics manager Heineken in Russia vertelde op enthousiaste wijze over de fabriek en het brouwen van bier. Heineken heeft acht brouwerijen in Rusland en deze liggen nogal ver uit elkaar. De grootste afstand tussen vestigingen is 10.000 km! Logistiek is dat een probleem want het duurt zes weken om de vestiging die het verst weg ligt, te bevoorraden. Soms is dat onmogelijk door de winterse omstandigheden. Heineken heeft moeite om personeel te behouden, wat er zijn bijna geen Russen werkloos. Het gevolg daarvan is dat medewerkers jobhoppen voor een beter salaris. Er werken behoorlijk wat arbeidsmigranten waaronder de heer Dougalis zelf die van Griekse komaf is.
De leiding van de Handelsmissie had een uitstekende lunch verzorgd in de stad. Het is daarom goed om Renate Eggengoor van de Rabobank een compliment te geven voor de uitstekende organisatie van de reis.
Het tweede bezoek van de dag werd gebracht aan Van Oord, een baggerbedrijf van Nederlandse bodem met een vestiging in Sint-Petersburg. De heer Gerard Wessel, Branch Director Russia, zette uiteen wat de moeilijkheden waren om in Rusland een opdracht te verwerven. Vertrouwen winnen blijkt belangrijk. Russen vragen weinig als er bij een opdracht iets niet goed is. Je moet dan zelf regelmatig contact houden en vragen of alles goed verloopt. Doe je dat niet, verspeel je een mogelijke vervolgopdracht. Een wijze les.
In de avond hebben we een Russische avond gehad met diner in het prachtige paleis Nikolajevski van de oom van de tsaar. Daar werd ook gesproken met Russische studenten die uitstekend Engels spraken. Gezamenlijk sloten we de dag af met een drankje in het hotel.
Vandaag (vrijdag 5 juli) wacht ons een mooie dag met als hoogtepunt het optreden van de Vriezenveense Harmonie in het Atrium van de Hermitage. Daarnaast worden de fietsers binnengehaald en brengen we een bezoek aan de begraafplaats om de onthulling van het gerenoveerde grafmonument van de familie Engberts bij te wonen. Kortom, wederom een boeiende dag voor de boeg.”
Hartelijke groet vanuit Sint-Petersburg
Johan Oordt
Wethouder Gemeente Twenterand

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›