4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Gemeente en verenigingen maken afspraken over inzameling oud papier

· 1524× bekeken

TWENTERAND - Het college van burgemeester en wethouders in Twenterand heeft contracten afgesloten met de verenigingen en maatschappelijke instellingen die oud papier inzamelen. “Met deze contracten hebben we de afspraken nu duidelijk op papier vastgelegd,” aldus wethouder Engberts.

Goed voor het milieu en behoud schaarse grondstoffen
De gemeente heeft de inzamelplicht voor huishoudelijk afval, waar ook oud papier, een grondstof voor de papierindustrie, onder valt. De organisatie daarvan laat de gemeente van oudsher over aan scholen, verenigingen en kerken. De afspraken met de verenigingen stonden echter niet duidelijk op papier en dat is nu wel het geval, vindt het college van b&w. De inzamelafspraken zijn namens de gemeente vastgelegd door ROVA.
Er is nu meer duidelijkheid over de inzamelfrequentie, inzamellocaties, inzamelvergoeding en er staat duidelijk op papier welke partij waarvoor verantwoordelijk is. De afspraken houden onder meer in dat verenigingen de opbrengsten krijgen die overblijven na aftrek van de kosten. De opbrengsten voor de verenigingen zijn afhankelijk van de marktprijs voor oud papier en hoe vol zij de container kunnen laden. "Hoe voller de container, des te hoger het rendement", aldus wethouder Engberts.
De wethouder spreekt van een win-winsituatie, omdat de verenigingen de mogelijkheid behouden om geld te verdienen en de gemeente met die verenigingen en haar vrijwilligers de inzameling kan organiseren.
De gemeente Twenterand is een van de landelijke koplopers wat betreft hoeveelheid ingezameld papier per inwoner. “Dit willen wij graag zo houden en wij zullen, op verzoek van de inzamelaars, verbeteringen bespreken en zo mogelijk faciliteren,” aldus de wethouder.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›