4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Finale van zwembaddiscussie zonder verrassing

· 1935× bekeken

TWENTERAND – In een relatief kort debat ging de gemeenteraad hedenavond akkoord met het toekomstplan voor de zwembaden. De raad stemde unaniem voor, al gaf GBT aan op een aantal inhoudelijke en financiële punten geacht te willen worden tegen te hebben gestemd.

Het debat was grotendeels een herhaling van zetten en de uitkomst stond vast. Er komt ter vervanging van De Stamper een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord, het openluchtbad De Zandstuve in Vroomshoop blijft open, De Plump in Westerhaar gaat dicht en wordt gesloopt en een initiatiefgroep van betrokken inwoners van Den Ham neemt het beheer en exploitatie van De Groene Jager in het brinkdorp over.

Volgens woordvoerder Paters van GBT zal het financiële tekort zeker een ton hoger uitvallen dan de 645.000 die de gemeente nu heeft vastgesteld, al was het maar omdat het bassin van De Zandstuve niet zoals eerder was bedacht zal word gehalveerd.

De overige fracties namen dat minder zwaar op. Namens het CDA stelde leidsman Kuilder dat niets helemaal zeker is, dat er altijd risico’s zullen blijven. Een voorstelwijziging van GBT werd (mede daarom) verworpen.

Schimmig bleef de gang van zaken rond De Groene Jager. Het college van B&W wees het eisenpakket (zo’n drie ton) vorige week dinsdag van de hand en kwam er een dag later op terug omdat de initiatiefgroep Den Ham veel water bij de wijn deed en genoegen nam met 45.000 euro, dat het college uit het onderhoudsfonds zal putten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›