4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Muziekvereniging Juliana collecteert voor Anjeractie in Den Ham

· 857× bekeken

DEN HAM - Vanaf maandag 27 mei tot en met zaterdag 1 juni a.s. vindt de 68e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuurbehoud. Tienduizenden collectanten van culturele verenigingen gaan langs de deuren om geld op te halen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.De opbrengst gaat voor de volle honderd procent naar cultuur en natuurbehoud. Een derde van de opbrengst is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten binnen de regio.

Cultuur is een belangrijke, bindende factor in de samenleving. Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden. Juist nu is er extra behoefte aan steun. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen, kostuums en decors voor plaatselijke cabaret- en theatergezelschappen; restauratie van historische schepen og monumentale kerken en educatieprojecten op het gebied van natuuronderhoud.
Leden van muziekvereniging Juliana zullen in Den Ham weer aan de deur komen met de bekende blauwe collectebus. Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in onze regio. In Overijssel kon mede daardoor in 2012 aan 200 projecten een bedrag van
€ 550.000 worden toegekend.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›